здравейте колеги карам алфа155 1.8 93г. от около месец забелязах че като включа климатроника колата загрява даже вчера ми хърли водата не се включва перката за охлаждане на радиатора.А ПРИ ИЗКЛ.КЛИПМ. ВСИЧКО СИ Е ОК.ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ПОМОЩ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРОБЛЕМА
Известие
Collapse
No announcement yet.
ПРОБЛЕМ ПРИ КАРАНЕ С ВКЛ.КЛИМАТР.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Alexanderbbзначи не ти включва 1 степен на перката. като за начало провери релето.А и аз смятам че щом не минава 100 градуса няма проблем и мойта в задръствания си стига до 96-97 градуса и вклщчва втора степен
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Бе не е точно така. При мен релето щракаше и лъжеше системата че е наред обаче имаше разтопена пластмаса по контактната повърхност и дефакто перките не се завъртаха. А и тази температура малко под 100 градуса си е баш като за втора степен която много бързо се достига при клима. Естествено не казвам че не може да му е мръсен радиатора обаче най-простата проверка е да откачи куплунга от датчика и да даде последователно с едно кабелче ток към първата и втората степен.Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Е значи имаш някакъв проблем по тоцитеи си погледни реостата на 1 степен да не е клеясала някоя букса
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Независимо дали колата е загряла или не, щом се вкл климатика, след не повече от минутка, трябва да ти се включи перката на 1-ва степен, а след още малко време - на 2-ра степен. Това е нормалния начин на работа.AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Comment
-
ок. много благодаря за информацията и съветите.а колко студено тябва да духа кли-ка защото миналата година го дозаредих но ми се стува че не духа достатъчно студ а на връщане от морето направо отказа тръгна чак като се прибрах в софия на дисплея показваше е1и е2 моят маистор нещо прави по кабелите и се беше оправил
Comment
-
Първоначално публикувано от konovа колко студено тябва да духа кли-ка защото миналата година го дозаредих но ми се стува че не духа достатъчно студAR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Comment
-
Ако не ти работят перките,не пускай климатика!Ако не се охлажда фреона се създава много голямо налягане и или ще изхвърли фреона или ще гръмне нещо,ако пресостата не изключи компресора.Перките се вклучват от пресостата,който също вклучва и компресора.Ако ти се е преебал пресостата както е при мен и не ми включва перките вземи + от компресора и с едно реле го обърни на - и го включи към релето на перките.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
колега, за 1 степен има едно съпротивлени закачено е за рад. над перката - ще го видиш...
Но както каза колегата по горе: 1 степен вкл. за няколко сек. и след това автом вкл. и 2 степен.
И др. : провери тази малка черна кутийка с бушони и релета закачена за радиатора/ от към хидравликата /
ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ , че в тая жега без климатикAlfa Romeo 155/1.8TS
Comment
-
Щом не ти включват перките само при климатик,а включват при нормална работа на двигателя без климатик проблема ти е от пресостата, някой кабел или клеясали букси!Единствено той ги включва.Кабела отива директно в релето/тата и се връзва заедно с кабела от датчика на радиатора.Ако не ти работи реле,този прочут резистор или самите перки няма да се включат никага.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
Comment